KUU wint Limburgse innovatie-award

De land- en tuinbouwsector is een van de meest innovatieve sectoren. In hun permanente zorg om hun bedrijf op de gewenste koers te houden, ontstaan vaak vanuit de dagdagelijkse bedrijfsvoering nieuwe ideeën om hiermee om te gaan.

De provincie Limburg wil met de provinciale innovatie-award voor de land- en tuinbouw net dat extra duwtje in de rug geven om die ideeën ook effectief tot uitvoering te brengen. Het thema dit jaar was ‘multifunctionele landbouw’ of verbreding. Dit laat toe om de financiële risico’s beter te spreiden en het bedrijf te stabiliseren.

Eén van de winnaars van 2017 is KUU uit Beringen (Koersel). KUU is ontstaan uit het blauwbessenbedrijf Blueberry Fields en werd genoemd naar de eerste letter van ‘Quick’, de familienaam van zaakvoerster Nele. Het winnende product is de zogenaamde KUU-tube: een artisanaal bereide gelei in 5 heerlijke smaakcombinaties in een originele aluminium tube-vorm.

Meet de KUU-tubes!


Kan je de video niet afspelen en werk je in Internet Explorer? Ga dan naar Internet opties en vink onder het tabblad 'Advanced' de opties 'Use software rendering instead of GPU rendering', 'Use SSL 2.0', 'Use SSL 3.0' aan. Of bekijk de reportage in een andere browser.